7 Smart Steps: megalakultak a szaktantárgyi tematikus csoportok

2021. augusztus 25-én került sor az adaptációs folyamat első workshopjára az Interregió Fórum Egyesület szervezésében, ezzel kezdetét vette a Smart mentorok képzése és a tananyagfejlesztési folyamat.

A workshopon a résztvevők közös technikai és szakmai-módszertani felkészítése volt a cél. A projekt elsősorban a korszerű digitális oktatástámogató eszköz használatának képességére, a tananyagfejlesztési kompetencia fejlesztésére törekszik a  https://tanlet.classyedu.eu felület segítségével, amely hosszú távon kamatoztatható a tanításban. Ugyanakkor a közös munka eredményeként megszületik egy színvonalas, gyakorló pedagógusok által készített tananyag a 8. osztályos kilépő szintet megcélzó tartalommal, melyet valós iskolai körülmények között tesztelnek a tanárok a saját diákjaik segítségével.

A workshopon létrejöttek a szaktantárgyi tematikus csoportok

  • magyar nyelv és irodalomból,
  • matematikából,
  • természettudományokból és
  • történelemből.

A közös munka és szakmai tapasztalatcsere eredményeképpen pedig megszülettek a fejlesztendő tananyagok pedagógiai koncepciói. A követkető műhelymunka megszervezéséig a tematikus koordinátorok irányításával folytatódik a munka.